Direktlänk till inlägg 6 april 2011

Fotboll o regn är bra ;-)

Av Eva-Britt - 6 april 2011 10:13

Som vanligt länge sen sist...

Men som rubriken säger så konstaterar jag att regn är bra - för då försvinner snön snabbare    och det vill vi, för än är det mycket av den vita varan i spårskogen, alldeles för mycket. Så någon regndag ibland kan vi stå ut med...

Fotboll är också bra, de har plogat sina grusplaner nu o de har torkat upp fint, är ju gjorda för att börja träna tidigt på, fotbollsträningen är i full gång på kvällarna för bolltrillarna - men men, på dagarna kan jag o Mocca låna planerna av dem haha  

för träna på asfalt är eg inte så kul om man kan hitta nåt annat. Gräsplan kan man bara glömma än så länge, göms under snö. Vi tränar på, med vårt goda träningsgäng o en del själva, lusten ökar när värmen kommer o man inte behöver ha så tjocka kläder och vantar på sig.  Blandade dagar, ibland bra, ibland mindre bra, men det går framåt totalt sett känns det som. Men som vanligt mycket att träna på! En givande klickerkurs är avslutad, har fått tips hur träna dirigering med post-itlappar o nosdutt, så behöver vi inte ha godisskålar eller apportbockar med tills Mocca har blivit säkrare o inte har så bråttom. Går bättre att avbryta henne när hon går fel också, när man använder klickern. Hon vill ju gärna bli låg om det blir fel, mitt fel jag vet, men det är svårt att avbryta henne lagom försiktigt hmm. Och har vi godisskålar så är det som Mocca inte tänker riktigt på vad hon gör, det fäster inte så bra som jag vill, det vi övar på. Framåtsändande måste jag mäta upp o vara noggrannare med metrarna har jag insett, Mocca har inbyggd avståndsbedömning tror jag o då är det bäst att det blir rätt från början.

En helg här i vår så har träningsgänget kurshelg i brukslydnad med inhyrd instruktör 2 dagar, det ser vi framemot, ska bli kul!


Och sen så anmälde jag hastigt o lustigt till en lydnadskurs, då jag inte kom med på Maria Hagström-Brandel kurs och nu kom jag med;

Jag o Mocca ska gå Obedience Rules 2011, ska bli gör-skoj!

www.obediencerules.se

Men attans pirrigt, undrar lite vad jag gett mig in på. Inte åhörarplats utan hundplats, hmm. Men programmet ser hur som helst mycket intressant ut, varvat praktik/teori/föreläsningar under hela 5 dagar. Så vecka 31 vet jag vad jag o Mocca ska tillbringa dagarna med  . Fick ju slantar att spendera på hundkurs när jag fyllde år o det ska ju utnyttjas!! Men som sagt spännande, 64 hundplatser o 8 olika instruktörer, bara okända människor o hundar.


För övrigt så har jag börjat se fram emot en tävlingssäsong utan löp, och nu ska vi väl kunna tävla utan att jag tänker att vi inte är färdiga ... för det blir vi ALDRIG, måste kunna släppa på de tankarna o ut på tävlingsbanan. Och det finns en del att se framemot, kul kul!!

Och ska både Mocca o jag orka med, så är det dags att sätta fart på även min kondisträning och även skärpa upp Moccas. Det duger inte bara med raska promenader. Så faktiskt har jag börjat lufsa på lite, kan nog inte kalla det för att jogga än. Jag har inte tyckt om den sortens motion något vidare, men det går faktiskt riktigt bra. Kom över ett par Ice-bug för halva priset på sko-rea och det var då ett helrätt köp! Bara att traska på utan att vara rädd för att halka på snö o is, skitbra helt enkelt! Har börjat lägga in lite intervaller för Mocca också på våra vändor, jag lämnar henne o går ifrån typ 100-200 m o sen ropar jag in henne, så hon får springa i full fart o ta i.

Jag kompletterar med spinning, mina knän knorrar om jag lufsar runt på asfalt och det dröjer länge innan motionsspåren i skogen har övergått från att vara skidspår till springspår  . Måste bara se till att öka antalet pass per vecka. Därför har jag satt ihop en ny musik-CD med bara bra låtar, det inspirerar! 

Ska vara sånt som man känner takten i, typ. Vad sägs om "You're going through hell"    som första låt att vila/trampa ut till efter några tunga låtar som man kör backe till, nästa vila när man kommit närmare slutet på passet är "Walking on sunshine" och så avslutas passet med "Good tradition"    En salig blandning med gamla rocklåtar, Mando Diao, Takida, Pink, Pitbull, Sahara Hotnights...


 
ANNONS
 
Helén D&B

Helén D&B

8 april 2011 12:45

Jag brukar släppa en grej bakom mig och sedan gå en bit innan jag skickar tillbaka hunden att hämta den. På smalspåret är det rakt fram i flera kilometer så vi är aldrig utom synhåll från varandra. Fast jag går förstås inte kilometervis innan han får sticka tillbaka och hämta ;)

Kurseritet du ska på verkar spännande! Lycka till med det och tävlande. Ni lär rassla upp snabbt i klasserna.

"You're going through hell" sa ju det mesta om hur kul det är att jogga! :)

http://brudec.wordpress.com

 
Fia

Fia

10 april 2011 00:38

Heja! Kör på!

http://www.vickulas.se

 
Ingen bild

Irene & Minna & Jenni

10 april 2011 22:40

Här jobbas det för fullt. Kul med kursen!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Wow

Av Eva-Britt - 26 februari 2012 13:33

jag mindes hur man gör för att logga in - rätt användarnamn o rätt lösenord... Iaf en start... återkommer vid senare tillfälle, för planen är att damma av bloggen lite ;-) ...

Av Eva-Britt - 1 mars 2011 08:23

Såg att Helén undrade över mitt underställ o tovade vantar. Undrar om jag inte är något av ett "underställs-freak" tror jag har 6-7 st olika faktiskt. I och med det så blir det beslutsvånda ibland hur jag ska klä mig   Men det är bra att kunna varier...

Av Eva-Britt - 23 februari 2011 10:38

Ska vi ta gnället först så det blir avklarat då - JAG VILL HA MINDRE KALLT, SÅ DET SÅ... Känner mig lite less på kylan nu, hela förra veckan var kall, extraknäckte o cyklade med brev 4 dagar o det är inte så upplyftande i 20 gr minus - då gäller det ...

Av Eva-Britt - 12 februari 2011 10:56

Igår inträffade nåt som aldrig hänt mig förr, i jobbet som tidningsbud i 11 år. Det började snöa på torsdag em o sen bara fortsatte det o fortsatte.... På fredag morgon när jag klev upp vid halv tre tittade jag ut o trodde inte mina ögon, bara vitt...

Av Eva-Britt - 29 januari 2011 13:11

Tänk hade nästan glömt bort hur jag skulle logga in    Äntligen dags för lite uppdatering, får väl bli nån sorts summering av vad vi håller på med - för håller på med det gör vi i alla fall, både med det ena o det andra, kanske fööör mycket olik...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se