Direktlänk till inlägg 1 mars 2011

Underställ m m

Av Eva-Britt - 1 mars 2011 08:23

Såg att Helén undrade över mitt underställ o tovade vantar. Undrar om jag inte är något av ett "underställs-freak" tror jag har 6-7 st olika faktiskt. I och med det så blir det beslutsvånda ibland hur jag ska klä mig   Men det är bra att kunna variera beroende på väder o grader o aktivitet. Ullunderstället har jag köpt hos Engelsons postorder, inte i ren ull o inte i merino-ull, det är jag för snål för att köpa. Men jag tycker att det funkar bra, för sedan kompletterar jag med ytterligare lager beroende på hur kallt det är o om jag ska gå med hundar eller "springa" i trappor med brev. Lager 2 kan gärna vara fleece om det är riktigt kallt o jag ska på prommis, ytterst har jag en softshell jacka som skyddar mot vind o snö. Förresten kan det bli flera lager också ibland, jag kan vara rätt frusen av mig... Men sen har jag underställ som är tunt i polyester också, faktiskt flera olika i olika tjocklek.. Å ett värmeunderställ som är typ kanalstickat som jag använder när jag jobbar med tidn.rundan under "skalkläderna" som jobbet försett oss med. Favvo-koftan jag har är Försvarsmaktens gröna med mest ull i, superskön! (Har inte Classe nån sån?)

Jag passar mig för att ha bomull, det suger upp fukten o blir blött o kallt. Nä, ull eller syntet-material ska det va  .

Tovade vantar, ja de är ju också i ull, hantverksmässigt gjorda. Fick mina för många år (25 år) sedan när en tjej började på att lära sig tova i ull, så de ser lite lustiga ut i passformen o går bra att dra utanpå andra vantar   (hon gör jättefina tovade saker numera) Men varma är de, även när de blir lite fuktiga av snö... Såna får man nog bara tag i "handgjorda" av nån händig person, kanske nån som har får nere hos er pysslar med tovning?


På hundfronten då - ridhusträningen i söndags var skruttig, Mocca var inte i form, seg o lite låg, trött, sprang till fel ruta, fel kon osv. FF dålig kontakt... Jaja, hade väl en dålig dag, det kan man väl ha ibland. Men vi avslutade med en fin inkallning med ställ/lägg iaf.

Sen var vi bara två som tränade "sök" men vi tränade lite iaf, funkar ju på två när vi fortfarande är på stadiet att vi tränar att "hämta" rulle o springa ut o få belöning typ. Mocca fick lite synretning på första "skicket", sen utan. Hon skötte sig bra, nu var hon minsann inte seg eller trött. Full fart ut o leta rätt på figgen, plocka lösrullen från marken o full fart in till mig, sätter sig vid sidan o väntar medan jag kopplar o sedan säger Loss, Full fart ut till figg på Visa, jag släpper henne sista biten så hon får vara själv med figg o käka köttbulle. Gjorde så 5 ggr o det var samma fart o glädje alla gånger. Eller om jag ska vara ärlig, en gång måste hon nosa på en doft med rullen i mun innan hon stack iväg till mig - figg satt inne i ett skjul o det luktade tydligen något alldeles bredvid henne. Men nästa gång gick det utan avbrott, så då avslutade vi där, medan det fortfande var roligt för Mocca o hon var sugen på mer!

Ska bli intressant att se hur det här utvecklar sig längre fram, när man får möjlighet att vara i skogen.

Men det lär nog dröja, för jösses vad snö vi har! Hoppar Mocca över plogkanten när vi är ute o går så är det nästan så det når över ryggen på henne, hon sjunker så djupt, så hon hoppar snabbt tillbaka på vägen...


 
ANNONS
 
Helén D&B

Helén D&B

3 mars 2011 23:38

Men oj, jag glömde skriva...
Englessons har jag spanat in, merinoull låter gosigt. Och dyrt. Kollade för några dagar sedan och då hade de bara vanliga underställ. Kanske inte är säsong för sånt nu... ;)

Så klart har Classe en sån tröja men inte direkt i min storlek ;) Jag ska spana lite i militärshoppen i stan, tänkte inte på det.

Jag får tydligen sätta igång och luska fram någon tovningsentusiast i krokarna också. Hmm...
Annars har jag gärna mina vantar med ull inuti, med dem blir man till och med varm igen om fingrarna kallnat! Händer aldrig med "vanliga" vantar. Tyvärr har Preben mosat tummen på högervanten och vänsterditon är puts väck :( suck, men snart är det VÅR!

http://brudec.wordpress.com

 
Fia

Fia

11 mars 2011 22:45

Kul med uppisar! Sök är skoj!!

http://www.vickulas.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Wow

Av Eva-Britt - 26 februari 2012 13:33

jag mindes hur man gör för att logga in - rätt användarnamn o rätt lösenord... Iaf en start... återkommer vid senare tillfälle, för planen är att damma av bloggen lite ;-) ...

Av Eva-Britt - 6 april 2011 10:13

Som vanligt länge sen sist... Men som rubriken säger så konstaterar jag att regn är bra - för då försvinner snön snabbare    och det vill vi, för än är det mycket av den vita varan i spårskogen, alldeles för mycket. Så någon regndag ibland kan vi s...

Av Eva-Britt - 23 februari 2011 10:38

Ska vi ta gnället först så det blir avklarat då - JAG VILL HA MINDRE KALLT, SÅ DET SÅ... Känner mig lite less på kylan nu, hela förra veckan var kall, extraknäckte o cyklade med brev 4 dagar o det är inte så upplyftande i 20 gr minus - då gäller det ...

Av Eva-Britt - 12 februari 2011 10:56

Igår inträffade nåt som aldrig hänt mig förr, i jobbet som tidningsbud i 11 år. Det började snöa på torsdag em o sen bara fortsatte det o fortsatte.... På fredag morgon när jag klev upp vid halv tre tittade jag ut o trodde inte mina ögon, bara vitt...

Av Eva-Britt - 29 januari 2011 13:11

Tänk hade nästan glömt bort hur jag skulle logga in    Äntligen dags för lite uppdatering, får väl bli nån sorts summering av vad vi håller på med - för håller på med det gör vi i alla fall, både med det ena o det andra, kanske fööör mycket olik...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se