Direktlänk till inlägg 23 februari 2011

Söndagsträningx2, kallt väder förstås m m

Av Eva-Britt - 23 februari 2011 10:38

Ska vi ta gnället först så det blir avklarat då - JAG VILL HA MINDRE KALLT, SÅ DET SÅ... Känner mig lite less på kylan nu, hela förra veckan var kall, extraknäckte o cyklade med brev 4 dagar o det är inte så upplyftande i 20 gr minus - då gäller det att komma ihåg mitt mantra - BETALD MOTION!! Äsch det går bra, gäller att klä sig rätt bara, dubbla underställ med ett i ull underst, som suger upp svetten som kommer fram längs ryggraden när man entrar trapphusen o tovade tumvantar att stoppa händerna i, när det blir lite transportsträckor mellan brevinkasten, inget att gnälla över eg. fast det känns bättre nu   Tyvärr har denna vecka påbörjats i kylans tecken också, men i måndags var det bättre så då blev det dubbla hundprommisar, först en längre 2 timmars o sen en extra sväng på kvällen med både hundar o gubbe o son... gäller att passa på! Man får klämma in hundprommisar så fort det blir lite mildare, gäller att hålla koll på vädret minsann...


Inte så mkt hundträning ute på sistone men förra söndagen så vart det först ridhusträning o sen ett pass med Markeringsövningar för söket.

Och Mocca skötte sig så bra så, inga tveksamheter alls. Hon fick synretning när figgen gick iväg, som sedan klev bakom snöhög, barack, traktor. Mocca iväg i bra fart o plockade lösrulle bredvid figg utan tvekan o bra fart in tillbaka till mig, höll i rullen fint tills jag kopplat o sagt Loss, sen fick hon dra iväg till figg. Sista biten släpper jag henne så hon får springa fram själv till figg utan stöttning av mig, Figgen ska vara viktigast o där får man smarriga köttbullar! Körde på 3 olika figgar o både stående o sittande på huk. Verkar som Mocca fattat galoppen nu, o så liknar det kanske mera "arbete" om figgen inte står synligt. Tror det här är bra träning för Mocca, även för självförtroendet.

I söndags var vi bara med på ridhusträningen, jag o Mocca bangade utomhusträningen m söket, kände att jag fått nog av kyla - hoppas det blir bättre temp till helgen istället.


Sista gången som åhörare på Antti-kursen har varit o visst blir man lite peppad o en hel del matnyttigt fångar man upp, trevligt folk med också!


I torsdags började jag en grundkurs i klicker, kände att det kunde vara kul med lite "kött-på-benen" ang sådan träning o vi har en mkt inspirerande kursledare som är Canis-utbildad. Dessutom har vi möjlighet att träna våra hundar inomhus! Det blir lite grundövningar så det krävs inte så mkt plats så vi får rum i kurslokalen. Kul o intressant, använder ju klicker lite redan på Mocca, men det är på "fusk-vis" egentligen, mest som belöningsmarkör. Så någon riktig klicker-träning är det absolut inte...


För övrigt så är frisör-dottern på semesterresa i Florida. Där är det inte kallt   har jag fått rapporter om, hon o pojkvännen spenderar ca 3 veckor i Miami Beach, Tampa o med besök på Seaworld, Everglades med alligatorer m. m.

Då är det läge att återge en träningskompis kommentar i söndags när vi tränade i ridhuset;

- JAG VILL HA MYGG!!

Det var alltså -21 på morgonen då, lördag hade vi -29, hon hade funderingar på den typiskt norrländska kommentaren när det är kallväder - Det är myggfritt idag...

 
ANNONS
 
Ingen bild

Helén D&B

23 februari 2011 12:27

Jag håller med dig i ALLT du skrev om kylan! Får vi be om lite plusgrader nu. Tack! Cykla i - 20 kan inte vara hälsosamt.

Nu är jag väldigt intresserad av ett par klädtips: vad har du för ullunderställ och var får man tag på tovade vantar? Det har jag aldrig sett några här nere i södern. Hjälp en fryslort, som tycker minus fem är alldeles för kallt. Men ormar, knott, fästingar & mygg är det välsignat lite av ute :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Wow

Av Eva-Britt - 26 februari 2012 13:33

jag mindes hur man gör för att logga in - rätt användarnamn o rätt lösenord... Iaf en start... återkommer vid senare tillfälle, för planen är att damma av bloggen lite ;-) ...

Av Eva-Britt - 6 april 2011 10:13

Som vanligt länge sen sist... Men som rubriken säger så konstaterar jag att regn är bra - för då försvinner snön snabbare    och det vill vi, för än är det mycket av den vita varan i spårskogen, alldeles för mycket. Så någon regndag ibland kan vi s...

Av Eva-Britt - 1 mars 2011 08:23

Såg att Helén undrade över mitt underställ o tovade vantar. Undrar om jag inte är något av ett "underställs-freak" tror jag har 6-7 st olika faktiskt. I och med det så blir det beslutsvånda ibland hur jag ska klä mig   Men det är bra att kunna varier...

Av Eva-Britt - 12 februari 2011 10:56

Igår inträffade nåt som aldrig hänt mig förr, i jobbet som tidningsbud i 11 år. Det började snöa på torsdag em o sen bara fortsatte det o fortsatte.... På fredag morgon när jag klev upp vid halv tre tittade jag ut o trodde inte mina ögon, bara vitt...

Av Eva-Britt - 29 januari 2011 13:11

Tänk hade nästan glömt bort hur jag skulle logga in    Äntligen dags för lite uppdatering, får väl bli nån sorts summering av vad vi håller på med - för håller på med det gör vi i alla fall, både med det ena o det andra, kanske fööör mycket olik...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se