Direktlänk till inlägg 12 februari 2011

Snö snö o åter snö

Av Eva-Britt - 12 februari 2011 10:56

Igår inträffade nåt som aldrig hänt mig förr, i jobbet som tidningsbud i 11 år. Det började snöa på torsdag em o sen bara fortsatte det o fortsatte....

På fredag morgon när jag klev upp vid halv tre tittade jag ut o trodde inte mina ögon, bara vitt så långt ögat såg i snöyran. Skulle kika ut o fick nästan inte upp ytterdörren för snödrivan mot den...

Kikade ut mot vägen o insåg att åka Toyota till jobbet - nä glöm det, här behövs Subaru med fyrhjulsdrift! Sen när jag väl tog mig ut till bilen började verkligheten riktigt komma ikapp mig - att ta sig runt i snön idag är totalt omöjligt, lär inte bli några tidningar i postlådorna idag inte! Så kopiöst med snö och blåst som gjorde drivorna jättehöga o hårda!! Halkade mig fram i Subban till jobbet, där två kollegor stod o kliade sig i skallen - oplogat framför postbilarna, vi skulle inte ens få ut bilarna och förresten än mindre ta oss fram med dem, det var oplogat överallt i princip... Snabbt samtal med ledningen - vi lägger ner o åker hem, det här är omöjligt, vi kör fast direkt!!

Har aldrig hänt mig förr, nog har man kunnat ta sig runt tidningsrundan på något vis. Men nu... var nästan spännande att försöka ta sig hem igen, underredet på bilen släpade i o rätt var det var så sprutade snön över vindrutan o motorhuven så sikten försvann. Var riktigt skönt att få åka hem o dricka kaffe o kika ut genom fönstret istället för att vara ute...


Bidde lite inomhusträning av kryp o fjärr med Mocca istället. Nöter på krypet, har införskaffat några billiga långa mattor från Rusta som jag brer ut över golvet o så kryper vi, känns som det går bättre o bättre.

Fjärren nöter vi på, att försöka hålla baktassarna stilla. Men attans att jag kommit på hur jag ska få Mocca att förstå att man kan sätta sig från stående utan att flytta in baktassarna under kroppen. Även om framtassarna flyttar sig fint bakåt som jag vill, så har hon automatiska rörelser i baktassarna in under kroppen... vete katten hur jag ska få henne att förstå vad jag vill, hon verkar inte medveten om sina bakre regioner direkt   

Plocka vittringspinne utan att byta grepp o göra omtag tränar vi också på, annars ser det ju lätt ut som Mocca tuggar o man får avdrag...  Vänster stegffl nöter vi också. Förresten vi nöter på en hel massa smått o gott inne när det är kallt. Ibland har vi dock bättre väder så då blir det lite "större" saker. Har börjat sätta ihop framåtsändandet igen, men mera Framåt med fart o gå Sakta behöver vi träna. Men inte så lätt att hitta tillräckligt lång plogad sträcka utan trafik på vardagarna dock.


Igår kväll var det årsmöte med Järvsö-klubben som jag räknar in mig hos, trevligt möte med god nachos-buff'e, ikväll ska jag på Ljusdals årsmöte o för sista gången lämna över lite priser som jag brukar ansvara för. Har dragit mig tillbaka där så att säga, från de små sysslor jag haft.


Nä nu kallar kaffekoppen på mig o även de andra kaffeslattarna - Mocca o Java.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Irene & Minna & Jenni

18 februari 2011 17:29

Kul att höra att ni tränar! Här har det varit väldigt lite sånt om jag ska vara ärlig. All denna snö som kom gjorde knappast inspirationen bättre. Längtar att få komma ut och träna på barmark!

 
Fia

Fia

18 februari 2011 20:08

Husch! Nej, VÅR säjer jag bara!!!!!

http://ww.vickulas.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Wow

Av Eva-Britt - 26 februari 2012 13:33

jag mindes hur man gör för att logga in - rätt användarnamn o rätt lösenord... Iaf en start... återkommer vid senare tillfälle, för planen är att damma av bloggen lite ;-) ...

Av Eva-Britt - 6 april 2011 10:13

Som vanligt länge sen sist... Men som rubriken säger så konstaterar jag att regn är bra - för då försvinner snön snabbare    och det vill vi, för än är det mycket av den vita varan i spårskogen, alldeles för mycket. Så någon regndag ibland kan vi s...

Av Eva-Britt - 1 mars 2011 08:23

Såg att Helén undrade över mitt underställ o tovade vantar. Undrar om jag inte är något av ett "underställs-freak" tror jag har 6-7 st olika faktiskt. I och med det så blir det beslutsvånda ibland hur jag ska klä mig   Men det är bra att kunna varier...

Av Eva-Britt - 23 februari 2011 10:38

Ska vi ta gnället först så det blir avklarat då - JAG VILL HA MINDRE KALLT, SÅ DET SÅ... Känner mig lite less på kylan nu, hela förra veckan var kall, extraknäckte o cyklade med brev 4 dagar o det är inte så upplyftande i 20 gr minus - då gäller det ...

Av Eva-Britt - 29 januari 2011 13:11

Tänk hade nästan glömt bort hur jag skulle logga in    Äntligen dags för lite uppdatering, får väl bli nån sorts summering av vad vi håller på med - för håller på med det gör vi i alla fall, både med det ena o det andra, kanske fööör mycket olik...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se