Direktlänk till inlägg 29 januari 2011

LIVSTECKEN...

Av Eva-Britt - 29 januari 2011 13:11

Tänk hade nästan glömt bort hur jag skulle logga in   


Äntligen dags för lite uppdatering, får väl bli nån sorts summering av vad vi håller på med - för håller på med det gör vi i alla fall, både med det ena o det andra, kanske fööör mycket olika ibland men det är ju så kul att testa på..

Slutet på förra året hände väl inte så mycket, det var kallt kallt kallt så ofta, men däremellan gick vi prommisar o plumsade snö så Moccas kondis känns helt OK igen, varierar koppelprommisar med spring i snö, typ prommis 1-1,5 timme om dan, varierar mellan 4-8 km beroende på väderförhållanden. Bra för mattes kondis också.


Efter helgerna så har ridhusträning på söndagmorgnar startat upp - känns skitbra att få träna inomhus o det är VARMT, man behöver inte långkalsonger, det ni!! Vi är ett gäng på 15 pers som delar på tre timmar, men vi kör halvgrupp en timme o sen en timme helgrupp för att få det så smidigt som möjligt. Bra träning som vi hjälps åt med, är med i typ samma träningsgrupp som tidigare. Här har jag upptäckt några brister hos oss som gör att vi skjuter upp inomhustävlingar till nästa säsong. Mocca blir lite störd när det blir trångt mellan koner, ruta osv - läs hon väljer själv ibland haha! Så hon har infört ett nytt moment, springa med dir.apporten o ställa sig i rutan! För rutan är ju bara såå rolig! Jaja mattes fel som inte störningstränat ordentligt, så det gör vi nu. Åsså måste jag analysera mitt korvkioskbeetende ordentligt, dvs kedja moment o vänta med belöning, som jag har varit jättedålig på , har belönat i tid o otid o fastnat i "detaljträsket"!

Åsså måste vi träna på transporter mellan moment, så Mocca inte piper iväg o friar med domare o TL...

Utomhus tränar vi också vid lämpligt väder en kväll i veckan med vår eminenta träningsgrupp. Har plockat upp framåtsändande igen, så vi blandar friskt mellan lydnadslydnad o brukslydnad... Och störningstränar med rutan här med, sist hade vi den bakom vittringspinnarna o då blev det lite hjärnsläpp, stannade först vid pinnarna men sen skuttade Mocca iväg mot rutan så jag måste hosta till o säga till om "Tobbe" igen (vårt pinn-kommando) så hon vände o plockade pinne istället för rut-spring! Krypet pysslar vi på med, klarar oss hyfsat bra från grodskutt nu, men baken är istället lite väl hög hmmm - frågade Anita domare o hon sa att det var typ 7-8 i betyg så det måste vi bättra på, bara att nöta på mattorna här inne   


Jo och sen har vi börjat lite med Rullmarkeringsövningar för söket. Vi är ett gäng som stannar efter ridhusträningen på söndagar o tränar lite. Mycket snö osv nu men rena markeringsövningar o rullhantering kan man ju alltid träna. Har canis sök-bok o har typ baklängeskedjat rullhantering med Mocca enl den. Funkar bra. Men när vi tränar med gruppen så har vi märkt att figgen inte alls ska hålla i rullen, Mocca är ju som hon är - Hand=hantering=otäckt, alltså vill hon inte ta rullen ur hand, så då lägger man den på backen framför sig istället, då går det bättre. Sen belönar vi inte med kamp utan med rejält gotta och det går bra. Tror det blir lättare sen i skogen, då kan vi nog ta upp kamp/lek igen, eftersom hon är van vid det sen bevakningsträningen, blir en situation som hon känner igen. Sen får man givetvis instruera figgen att inte klappa osv utan det är "ren" godisätning som gäller o gärna prata med glad, ljus röst det går Mocca igång på. Å sen blir det grupp-belöning efter hennes skick, o då låter Mocca som en kanariefågel o hoppar/studsar runt i gruppen av folk!

Har faktiskt märkt att hon blivit mer hoppig o inställsam mot folk man möter på prommis, o även mer benägen att pipa iväg till TL sen vi började med dessa övningar... Jaja, på prommis passar jag på att plocka upp henne vid sidan o "här med mig" träning när vi får störning av förbipasserande folk, Mocca går ju oftast lös på platser där det inte är trafik. Är det människor som pratar med oss o vill det, så får hon givetvis komma fram och hälsa.


Som synes så provar vi på lite av varje - brukslydnad, spår, bevakning, lydnadslydnad o nu lite sök.. Det är ju så kul med alltihop. Framförallt så lär jag mig massor (hoppas jag   ) av att träna med Mocca - med tanke på nästa jycke. Man får klura en hel del med Mocca-bus, alltid dyker det upp nåt nytt att grubbla över o träna på... Men en rolig hund är det!


Vad mer har hänt då? Hmmm på hundfronten men med tvåbenta då - Jo jag har varit på en mycket trevlig "CHAMPINJON-FEST" med träningsgänget, där nyblivna Ch firades o de bjöd oss övriga på tok-god mat. Inte visste jag att vi hade såna mästerkockar i gänget!   Åsså sen har jag kommit med i trevligt gäng som träffas o firar ADVENT en gång om år - eller hur jag ska uttrycka det - ja vi var iaf några stycken som åt god soppa och trivdes tillsammans, mycket fniss och skratt blev det. Givetvis hund-folk det med   Det är viktigt med social samvaro för kropp och knopp, helt klart, sånt mår man bra av!

Sen skulle jag eg varit på SPA-helg med träningsgänget nu, men tyvärr har sjukdom i familjen gjort att jag tvingats lämna återbud i sista stund - o det kändes tämligen surt, hade verkligen sett fram emot den här helgen ända sen i höstas när vi bestämde den, men så är det o inget att göra åt...


Linedance har jag fått lägga på hyllan ett tag, kvällarna räcker inte till, och inte mina hjärnceller heller   lära in nya danssteg o planera Moccas träning blir bara för mycket att hålla reda på, danssteg måste man ju också träna på dagligdags... och sen är det ju det här med föräldramöten, innebandy, scouting, plus att sonen börjat åka utförsskidor så det vill han också ha skjuts till. Ibland skulle man behöva klona sig tror jag...


Hade anmält mig till Maria Hagström-kurs också, men tyvärr kom jag inte med. Fick ju en liten slant när jag fyllde år att spendera på hund-kurs, men än har jag inte kommit till skott, det gäller ju att komma med på kurs också, o hitta nåt man vill gå på...


Tre onsdagkvällar far jag o en kompis iaf till en grannklubb o går som åhörare till en lydnadskurs som Antti Salminen har. Man behöver lite kick-off o inspiration! Ja iaf jag då - och Antti är duktig o en verkligt trevlig person. Han o hans schäfer Qaisa ligger om jag inte minns fel fyra på lydnadsrankingen inför SM. Jätteduktigt ekipage!!

 
ANNONS
 
Fia

Fia

4 februari 2011 00:11

Det var en rejäl uppdatering det ;-) Kul att höra från er :)

http://ww.vickulas.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Wow

Av Eva-Britt - 26 februari 2012 13:33

jag mindes hur man gör för att logga in - rätt användarnamn o rätt lösenord... Iaf en start... återkommer vid senare tillfälle, för planen är att damma av bloggen lite ;-) ...

Av Eva-Britt - 6 april 2011 10:13

Som vanligt länge sen sist... Men som rubriken säger så konstaterar jag att regn är bra - för då försvinner snön snabbare    och det vill vi, för än är det mycket av den vita varan i spårskogen, alldeles för mycket. Så någon regndag ibland kan vi s...

Av Eva-Britt - 1 mars 2011 08:23

Såg att Helén undrade över mitt underställ o tovade vantar. Undrar om jag inte är något av ett "underställs-freak" tror jag har 6-7 st olika faktiskt. I och med det så blir det beslutsvånda ibland hur jag ska klä mig   Men det är bra att kunna varier...

Av Eva-Britt - 23 februari 2011 10:38

Ska vi ta gnället först så det blir avklarat då - JAG VILL HA MINDRE KALLT, SÅ DET SÅ... Känner mig lite less på kylan nu, hela förra veckan var kall, extraknäckte o cyklade med brev 4 dagar o det är inte så upplyftande i 20 gr minus - då gäller det ...

Av Eva-Britt - 12 februari 2011 10:56

Igår inträffade nåt som aldrig hänt mig förr, i jobbet som tidningsbud i 11 år. Det började snöa på torsdag em o sen bara fortsatte det o fortsatte.... På fredag morgon när jag klev upp vid halv tre tittade jag ut o trodde inte mina ögon, bara vitt...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se