Direktlänk till inlägg 27 november 2010

Mocca piggelin igen

Av Eva-Britt - 27 november 2010 11:08

Jajamen nu är det full fart på kelpiebenen igen   Mocca får springa lös o har givetvis passat på att rulla sig i nysnön o göra snöänglar! Har inte märkt av någon "ömhet" under magen på något vis, men vi har givetvis inte varit i någon skog med ris osv ännu, förresten har vi rätt mycket snö nu, vintern kom tidigt i år o tydligen för att stanna också. Täcket åker på, det är kallt o snålblåst, men Mocca är glad ändå! Har börjat starta upp träningen igen, har lite dålig inspiration själv bara när fingrarna blir kalla o stela när man letar korvbitar i fickan   

Litet kryp måste vi testa också, inga tveksamheter här heller, Mocca tyckte även att det gick bra, så det är väl bara att ta tag i inomhuskrypet...


Förresten har jag en liten teori ang skendräktigheten. Visst har ju Mocca på något vis "anlag" för det, men jag tror att Nina norrbottenspets o Mocca har påverkat varandra i det fallet. För Nina har under ganska många år blivit skendräktig, mer eller mindre, men sedan Mocca kom till oss o började löpa så drar jag mig till minnes att det bara blivit värre. Och då fyller Nina 12 år nu i dagarna. Så man tycker ju att hon borde sluta med de dumheterna. Jag har inte tidigare behövt åka till vet. men däremot måste jag hjälpa henne med att försiktigt mjölka ur lite, för att Nina inte skulle få mjölkstockning, så mkt mjölk har hon fått de senaste gångerna... Vill i det längsta undvika medecinering, men nu sist så var det katastrof. Mjölkstockning med feber gjorde att vi fick behandla med Galastop o antibiotika, jag hade mkt svårt att massera ur det svullna juvret   

Att tikar påverkar varandra att löpa samtidigt osv vet jag ju sen förr, det fenomenet har jag varit med om flera gånger, så varför ska de inte kunna påverka varandra i skendräktigheten? Ja jag tror nog det iaf, att Nina har "försämrat läget" för Mocca i det här fallet.

Men nog om det nu, för nu slipper vi sånt!!!!


Ikväll blir det lite julfest med god julmat hos Järvsö-klubben tillsammans med trevliga kamrater - kul!

 
ANNONS
 
Fia

Fia

27 november 2010 18:02

Kanske kan de påverka varandra? Nåja, nu blir det bra :) Ha det så trevligt på festen - akta dej för glöggen :)))

http://www.vickulas.se

 
Ingen bild

Irene & Minna & Jenni

28 november 2010 10:34

Skönt att Mocca är på gång igen! Håller med dig att man tappar all lust att träna när det är snö och kallt.

 
Anna & Juni

Anna & Juni

1 december 2010 22:58

Skönt att Mocca är på benen igen! Hoppas det går lika bra för Junsan med allt :)

http://www.annaronge.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Wow

Av Eva-Britt - 26 februari 2012 13:33

jag mindes hur man gör för att logga in - rätt användarnamn o rätt lösenord... Iaf en start... återkommer vid senare tillfälle, för planen är att damma av bloggen lite ;-) ...

Av Eva-Britt - 6 april 2011 10:13

Som vanligt länge sen sist... Men som rubriken säger så konstaterar jag att regn är bra - för då försvinner snön snabbare    och det vill vi, för än är det mycket av den vita varan i spårskogen, alldeles för mycket. Så någon regndag ibland kan vi s...

Av Eva-Britt - 1 mars 2011 08:23

Såg att Helén undrade över mitt underställ o tovade vantar. Undrar om jag inte är något av ett "underställs-freak" tror jag har 6-7 st olika faktiskt. I och med det så blir det beslutsvånda ibland hur jag ska klä mig   Men det är bra att kunna varier...

Av Eva-Britt - 23 februari 2011 10:38

Ska vi ta gnället först så det blir avklarat då - JAG VILL HA MINDRE KALLT, SÅ DET SÅ... Känner mig lite less på kylan nu, hela förra veckan var kall, extraknäckte o cyklade med brev 4 dagar o det är inte så upplyftande i 20 gr minus - då gäller det ...

Av Eva-Britt - 12 februari 2011 10:56

Igår inträffade nåt som aldrig hänt mig förr, i jobbet som tidningsbud i 11 år. Det började snöa på torsdag em o sen bara fortsatte det o fortsatte.... På fredag morgon när jag klev upp vid halv tre tittade jag ut o trodde inte mina ögon, bara vitt...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se