Direktlänk till inlägg 19 november 2010

Mocca kastrerad

Av Eva-Britt - 19 november 2010 13:29

Ja nu är det gjort. Vi har varit till veterinären och fått Mocca kastrerad. Har ju funderat en längre tid om inte det vore en bra idé, med tanke på Moccas löp-depressioner och skendräktigheter.

För varje löp så tycker jag att hon bara reagerat mera och blivit "sämre". Tänk er själv en hund som är så ur form så den inte ens vill följa med på promenad utan går o lägger sig under bordet i stället - stackarn!! Och en skendräktighet som gör att Mocca har mjölk, ordentliga juver helt enkelt o dessutom får tankar om att man måste faktiskt hem o sköta om valparna titt som tätt när man är utanför hemmet... Plus lite besvär med analsäckarna också under löpet...

Lite lätt svårtränat dessa perioder dessutom, många tokiga idéer som dykit upp i Moccas huvud... Detta sammantaget gjorde att beslutet inte var så svårt att ta.


Ett djupt hål i plånboken vart det, men det tror jag det ska vara värt! Behöver ju inte vara orolig för framtida livmoderinflammationer heller nu   

Och Mocca mår bara bra, såret har läkt fint så här långt. Tratten var väl iofs ingen hit - men den behövdes bara när jag inte kunde passa henne, för hon har varit duktig o låtit bli stygnen. Koppelpromenader som blivit längre o längre har vi ägnat oss åt, men snart bygger vi kondis igen o så har vi börjat träna lite lydnad så smått igen, synd bara att vi har så mycket snö o KALLT- Mocca fryser om sin rakade mage. Och inte kan man gå fot med täcke på - helt otänkbart   

 
ANNONS
 
Fia

Fia

22 november 2010 00:21

Ja det var ju lika bra att det blev gjort. Förfärligt vad skendräktig hon har varit och även Minna har ju besvär. Undrar var det kommer ifrån?! Lite små bekymmer i mamma Furias syskonskara, men inte alls så här! Fö. så har jag inte haft några bekymmer med sånt alls. Tråkigt när det ska bli så, men nu blir hon nog som ny ;-)

http://www.vickulas.se

 
Ingen bild

Irene & Minna & Jenni

22 november 2010 22:55

Många hälsningar från kelpiemaffian! Snart växer pälsen ut på magen och Mocca kan tumla runt i snön! Finns det inte stickade "kroppstäcken" förresten?

 
Anna & Juni

Anna & Juni

23 november 2010 21:54

Har bokat tid för Juni på tisdag. Tar verkligen emot att göra det. Kanske för att jag är så fjantig matte... Men Juni är precis som Mocca väldigt påverkad av löpet.

http://www.annaronge.com

 
Helén D&B

Helén D&B

25 november 2010 21:45

Hoppas du får en gladare Mocca nu :)

Är inte Mocca, Minna (och Deco) typ syskon? Nästan. Inte så konstigt att de har liknande problem.

http://brudec.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Wow

Av Eva-Britt - 26 februari 2012 13:33

jag mindes hur man gör för att logga in - rätt användarnamn o rätt lösenord... Iaf en start... återkommer vid senare tillfälle, för planen är att damma av bloggen lite ;-) ...

Av Eva-Britt - 6 april 2011 10:13

Som vanligt länge sen sist... Men som rubriken säger så konstaterar jag att regn är bra - för då försvinner snön snabbare    och det vill vi, för än är det mycket av den vita varan i spårskogen, alldeles för mycket. Så någon regndag ibland kan vi s...

Av Eva-Britt - 1 mars 2011 08:23

Såg att Helén undrade över mitt underställ o tovade vantar. Undrar om jag inte är något av ett "underställs-freak" tror jag har 6-7 st olika faktiskt. I och med det så blir det beslutsvånda ibland hur jag ska klä mig   Men det är bra att kunna varier...

Av Eva-Britt - 23 februari 2011 10:38

Ska vi ta gnället först så det blir avklarat då - JAG VILL HA MINDRE KALLT, SÅ DET SÅ... Känner mig lite less på kylan nu, hela förra veckan var kall, extraknäckte o cyklade med brev 4 dagar o det är inte så upplyftande i 20 gr minus - då gäller det ...

Av Eva-Britt - 12 februari 2011 10:56

Igår inträffade nåt som aldrig hänt mig förr, i jobbet som tidningsbud i 11 år. Det började snöa på torsdag em o sen bara fortsatte det o fortsatte.... På fredag morgon när jag klev upp vid halv tre tittade jag ut o trodde inte mina ögon, bara vitt...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se