Direktlänk till inlägg 2 september 2010

SM-legor m m

Av Eva-Britt - 2 september 2010 11:45

Om någon är nyfiken på våra legor som vi byggde till SM-banan i sök så kan man kika i Gunillas blogg på http://www.quilpies.com/ de är faktiskt fina (o "min" var helt OK att krypa in i, satt riktigt bekvämt i den).


Måndagens träning var ömsom bra o ömsom inte bra, eller hur man ska uttrycka det. Konskick, rutskick funkade. Och då har jag inte tränat konen speciellt många gånger med Mocca, men det är ju inte färdigt ännu förstås, bara början... Skick till apportbock från kon funkade också, testade med att lägga ut 2 st, som ni förstår har vi nyss börjat med det också, höger-vänster apport osv. Men jag som nyss skrev att vid framåtsändande så bryr sig Mocca inte om gruppen - skulle jag aldrig skrivit   

Men jag tror hon var lite okonc o då vart hon lite osäker på vad hon skulle göra o då "brister det" för kelpitösen o så skulle man helst ha viljat hälsa på trevliga Anita o Bertil förstås! Jaja, mest mattes fel som kanske inte förberett så noggrant som vi borde ha gjort, bara att backa o tänka till lite till nästa gång så tror jag det rättar till sig, ingen större skada skedd. Platsliggn o platssittn gick bra, Mocca känns säkrare på platssittn nu, peppar peppar!

På morronprommisen körde vi en lång, fin inkallning med ställande o läggande, passade på att använda det mjuka underlaget på motionsspåret (sågspån, sand) Mocca gillar att få bromsa då, så stannandet var fint!

Tisdag hade vi första träff på Uppletskursen för Anita L, kändes riktigt bra, tror vi kommer ha stor nytta av den! Före kursen hann vi köra lite en sväng på planen. Fick hjälp med komm. av FF o inträde på planen. Taggad Mocca började gå själv när jag svarade att vi var klar vid starten   så det var nyttig träning. Vad jag har svårt för, är att få Mocca i riktigt tight o fin pos vid språngmarsch, hon svävar gärna ut i sidled då, helst under svängar o helt om - nån som har nåt bra tips?? Försöker belöna med leksak el godbit som jag slänger/delar ut lite snett framåt/åt höger framför mig, men har nog kanske inte kört tillräckligt mycket av det ännu... Men det är ju så snyggt med en hund som går "tätt" o fint i språngmarschen, har en bild på näthinnan som jag skulle vilja uppnå!

Uppletsträningen skötte väl Mocca OK, men vi noterade att hon måste tränas på att plocka beg. föremål som inte är hennes! Räcker inte att använda Javas beg. måste till mer, men det blir tillfälle till det nu. Ska be att få byta föremål med några kurskompisar också för att träna rena ingångar med.


I går kväll var det dags att hjälpa en kompis som ska certa snart med lite bev.träning I gengäld fick Mocca ljudfiggar efter en patrullstig, länge sen nu. Men nog visste hon vad som gällde, jobbade intensivt. Första ljudet tog hon riktigt bra, andra var hon nog lite övertaggad o markerade åt fel håll en stund innan hon kastade runt o kom på vad som var tokigt, hon var nog lite väl "varvad" men attans vad kul det var att gå ut o kampa med Evis i skogen som hade "smugit runt" där!

Jo förresten vi hann med ett varsitt kort litet spår åt Mocca o Java på dagen också, trampade ut dem på väg till affären o sen hem o hämta hundar o gå dem innan Tobias kom hem från skolan. Gick hyfsat med Mocca, men missade en pinne dock, tror hon genade en aning i en vinkel, jag hade gått många vinklar o det blåste ganska rejält. Bara att träna vidare med det också...


I kväll skulle vi behöva klona oss - kan välja mellan skotträning/platsliggn på Ljusdals-klubben eller att träna uppletande med några kurskompisar, hmmm. Tror det blir uppletande, har tränat lite skott då o då känns det som o Mocca har skött sig bra dessa gånger, känns som det är viktigare med uppletsträning tillsammans med andra hundar!


Mycket hund nu, helt klart. Men i måndags var jag o fick en ansiktsbehandling, har jag aaaldrig gjort förr. Min snälla arbetsgivare Inga, som jag extraknäcker som brevbärare åt, hade bokat tid åt mig. Och så härligt skönt det var. Rengöring, peeling o sen körde hon som hade Spa-firman, igenom mitt ansikte med en grej som använde elektromagnetiska vågor. Ja jag kan inte förklara bättre, var nån sorts massage grej som gick riktigt på djupet för att syresätta o stimulera cellerna att jobba sa hon! Så nu har rynkor och dubbelhakor fått sig en riktigt genomkörare minsann! Å faktiskt så tog hon halva ansiktet i taget o jag fick titta i en spegel o tro det eller ej, men det blev skillnad?!?! Lite slätare blev tanten allt   men framför allt vad det såå himla skönt att bli ompysslad med varma handdukar, massage osv.


Nä nu har jag inte tid längre, måste träna lite fjärr med Mocca   har inte blivit nåt hittills idag, då jag har cyklat runt med reklam åt Mailnex-Inga på förmiddan!


 
ANNONS
 
Fia

Fia

4 september 2010 00:17

Oj, det var en rejäl rapport :) Snart elitlydnad och högre spår på G?!

http://www.vickulas.se

 
Maria

Maria

6 september 2010 18:19

Oj vad flitiga ni är!! Kul!

http://www.kennelwalkabout.se

 
Ingen bild

Irene & Minna & Jenni

27 september 2010 09:11

Grattis till 1:a pris i elitlydnaden!!!!!!

 
Maria

Maria

27 september 2010 13:10

GRYMT!!!!! STORT GRATTIS TILL 1:A PRISET I ELITLYDNAD!!!!!!! Vi gör vågen!!

http://www.kennelwalkabout.se

 
Biggan

Biggan

27 september 2010 21:27

GRATTIS!!!!!!!! o GRATTIS igen!!!!

http://www.bumerangs.se

 
Helén D & B

Helén D & B

27 september 2010 23:32

GRATTIS!!!!!!!!!!!!!

(kan du inte ta och uppdatera oss lite om tävlandet nu då? ;)

http://brudec.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Wow

Av Eva-Britt - 26 februari 2012 13:33

jag mindes hur man gör för att logga in - rätt användarnamn o rätt lösenord... Iaf en start... återkommer vid senare tillfälle, för planen är att damma av bloggen lite ;-) ...

Av Eva-Britt - 6 april 2011 10:13

Som vanligt länge sen sist... Men som rubriken säger så konstaterar jag att regn är bra - för då försvinner snön snabbare    och det vill vi, för än är det mycket av den vita varan i spårskogen, alldeles för mycket. Så någon regndag ibland kan vi s...

Av Eva-Britt - 1 mars 2011 08:23

Såg att Helén undrade över mitt underställ o tovade vantar. Undrar om jag inte är något av ett "underställs-freak" tror jag har 6-7 st olika faktiskt. I och med det så blir det beslutsvånda ibland hur jag ska klä mig   Men det är bra att kunna varier...

Av Eva-Britt - 23 februari 2011 10:38

Ska vi ta gnället först så det blir avklarat då - JAG VILL HA MINDRE KALLT, SÅ DET SÅ... Känner mig lite less på kylan nu, hela förra veckan var kall, extraknäckte o cyklade med brev 4 dagar o det är inte så upplyftande i 20 gr minus - då gäller det ...

Av Eva-Britt - 12 februari 2011 10:56

Igår inträffade nåt som aldrig hänt mig förr, i jobbet som tidningsbud i 11 år. Det började snöa på torsdag em o sen bara fortsatte det o fortsatte.... På fredag morgon när jag klev upp vid halv tre tittade jag ut o trodde inte mina ögon, bara vitt...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se