Direktlänk till inlägg 30 augusti 2010

Bloggtorka...

Av Eva-Britt - 30 augusti 2010 12:56

har det verkligen varit här - haha hade nästan glömt både inloggning o lösen   så då är det väl dags att försöka skriva lite. Hela sommaren har gått sen sist tror jag...

Såklart så har det hänt en hel del, men ändå inte   Familjärt har det rört på sig men på tävlingsfronten med Mocca har det inte rört på sig istället...

Jo, en lydnadstrea till stökade vi bort i början på juli, gick ungefär som den första tävlingen, men nåt högre spår har det inte blivit... Och blir inte heller i höst, vi är inte redo för det än, spåret o uppletet känns alldeles för osäkert, tyvärr. Sen är det inte så många såna tävlingar härikring i år, så mycket energi har lagts på Bruks-SM istället. En tävling i oktober hade jag kikat på men den krockar med vår KFÖ så vi måste ta den i första hand. Jaja, vi får träna mera till våren istället, nästa år blir det desto mer tävlingar att välja på härikring som det ryktas om!

Annars tränar vi på o vi har såå skoj när vi tränar, mycket hjälp får vi o det känns som det går framåt, men det är mycket att träna på när man både vill köra bruks, lydnad och så har vi ju i princip glömt bort bevakningsträningen, den måste vi sparka igång! Ska träna sånt på onsdag kväll, ikväll måndag har vi träningsgruppen, tisdag börjar vi uppletandekurs för Anita L, torsdag är det skotträning i Ljusdal (bra inför KFÖ) o fredag, ja vad ska vi hitta på då - jo kanske spår. Ja det verkar som dagarna är fulla  

Bruks-SM har vi haft också, jag har hjälpt till med Söket som Järvsö Brukshundklubb hade ansvar för, byggt legor, figgat o kört folka-buss med publik, trevligt har det varit. Och på lördag hade jag förmånen att få skriva för domare på lydnadsplanen för SM-spårhundarna, tusan så intressant!

Dessutom har jag snitslat o trampat ut spår till två elittävlingar o jo, jag har ju figgat på både lägre o elitsök tävling också, hmm då kanske ni förstår att det varit blogg-torka   

Däremellan hann vi en snabbis till Oslo också, frisör-dotter Camilla har fått jobb där på en "fin" stor salong, ca 20 anställda är de, men hon stortrivs så här långt. Men sin egen säng ville hon allt ha levererad dit, till det rum hon o hennes kille delar på, del av en trea där det bor två tjejer till. Inte mycket utrymme, men men, det är dyrt att hyra i Oslo o inte alldeles lätt att hitta nånstans att bo heller.

Men det känns bra att hon har hittat jobb så snabbt o kommit sig ut från lilla Ljusdal!

Mocca löpte ju i våras och jaha, som ett brev på posten så kom ju skendräktigheten också då förstås - skit också. Hon blir ju liksom lite knäpp då, stackarn. Umeåboende sonen som varit hemma på besök under sommaren har ju haft Mocca som jogging-sällskap o det har funkat utmärkt. Men en dag kom Andreas hem o var riktigt sur, - Aldrig mer att jag tar med den där knäppa hunden nu sa han - första tre km fick jag släpa med henne, gick inte att jogga alls, bara släpa släpa! Men sen släppte det iaf lite så hon åtminstone sprang jämsides honom. Mocca som alltid brukar ligga före så fint i slakt koppel annars! Jaja, så är det när man har inbillade valpar hemma som man längtar efter! Förresten, en gång när vi skulle träna upplet så tappade jag bort hunden - jo jag hade glömt stänga grinden till hundburen så i bilen satt Mocca o såg förvirrad ut...


Vi har gått en tvådagars kurs för Frida Wallén (Sundberg förr) också i sommar. Nyttigt var det. Fick en hel del tips förstås. Bl a att det nog är fördel att träna Metallen som Hoppapport med Mocca, det funkar bättre än att göra vanlig slät apportering med metallen nu när hon inte gillar den! Har två små som jag alternerar med, en med "preparerad" mitten (skinnfodrad) o en "vanlig" så det ska vi nog få till, får lägga band på mig o inte köra för ofta o absolut inte mer än 2 ggr åt gången, det ska vara så kul som möjligt! Tungen har vi väntat med, kände att det inte var någon vits nu när hon är skendräktig o lite fjollig... Framåtsändande är på "G", funkar med folk i gruppen utan att hälsa på dem. Men det är givetvis mycket kvar innan vi är framme vid något som kan likna ett färdigt moment - men vi har en plan iaf! Skall - ja då skäller Mocca o Java ikapp, bra att ta till för att få lite längre sekvenser - triggar Mocca lite extra på det viset ibland. Krypet - ja matte måste lära sig att gå lite bättre så blir det nog en jämnare takt där o lättare att undvika grodskutten, emellan dem så har Mocca ett riktigt fint kryp. Fritt följ - håhåjaja, språngmarsch med vändningar o svängar osv är inte lätt inte, Mocca vill gärna sväva ut sidledes, tycker jag inte om, tragglar med det men har väl inte riktigt kommit på knepet än. Är dock snabb att belöna henne framåt när vi startar språnget så det blir väl så småningom, bara jag är tillräckligt tydlig med vad jag vill!


Hmm tror det får räcka för den här gången, ska försöka blogga lite oftare fortsättningsvis. Jo förresten fnissade gott för mig själv när jag fick hem Maria Hagströms nya bok. Jag som trodde att jag kommit på nåt nytt o fiffigt när jag började träna med planka vid stegff. HAHA det var redan taget läste jag i boken!!
 
ANNONS
 
Ingen bild

Nettan, Klura & Nella

30 augusti 2010 19:57

Äntligen uppdatering! ;-)
Tack för hälsningen! Vi har vår KFÖ 23-26/9 och det känns inte så bra för vår bevakningsträning har varit urusel den här sommaren. Från bataljon/kompani noll övningar och själva har vi inte tagit oss för alls. Men i helgen ska det bli övning så får vi se hur vi ligger till eller om det blir hårdkörning sista veckorna...

 
Ingen bild

Irene & Minna & Jenni

31 augusti 2010 22:38

Kul med rapport från syrran. Duktiga ni är som är uppe i elitlydnaden! Framåtsändandet, ja det har så många delar och så ska de funka alla på en gång!!!!

 
Fia

Fia

1 september 2010 00:01

Ja, det var ett tag sedan ;-)

http://www.vickulas.se

 
Maria

Maria

2 september 2010 11:22

Härligt med uppdatering!! :)

http://www.kennelwalkabout.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Wow

Av Eva-Britt - 26 februari 2012 13:33

jag mindes hur man gör för att logga in - rätt användarnamn o rätt lösenord... Iaf en start... återkommer vid senare tillfälle, för planen är att damma av bloggen lite ;-) ...

Av Eva-Britt - 6 april 2011 10:13

Som vanligt länge sen sist... Men som rubriken säger så konstaterar jag att regn är bra - för då försvinner snön snabbare    och det vill vi, för än är det mycket av den vita varan i spårskogen, alldeles för mycket. Så någon regndag ibland kan vi s...

Av Eva-Britt - 1 mars 2011 08:23

Såg att Helén undrade över mitt underställ o tovade vantar. Undrar om jag inte är något av ett "underställs-freak" tror jag har 6-7 st olika faktiskt. I och med det så blir det beslutsvånda ibland hur jag ska klä mig   Men det är bra att kunna varier...

Av Eva-Britt - 23 februari 2011 10:38

Ska vi ta gnället först så det blir avklarat då - JAG VILL HA MINDRE KALLT, SÅ DET SÅ... Känner mig lite less på kylan nu, hela förra veckan var kall, extraknäckte o cyklade med brev 4 dagar o det är inte så upplyftande i 20 gr minus - då gäller det ...

Av Eva-Britt - 12 februari 2011 10:56

Igår inträffade nåt som aldrig hänt mig förr, i jobbet som tidningsbud i 11 år. Det började snöa på torsdag em o sen bara fortsatte det o fortsatte.... På fredag morgon när jag klev upp vid halv tre tittade jag ut o trodde inte mina ögon, bara vitt...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se