Direktlänk till inlägg 29 april 2010

Regnigt idag

Av Eva-Britt - 29 april 2010 07:07

Tror jag ska vara lite lat o skippa morronprommisen o vila lite istället. Har blivit sena kvällar den här veckan o jag har inte sovit just nåt extra. Flera morronprommisar på drygt 8 km har det blivit, plus en extra knäck dag med brevbärning per cykel o spring i trappor. Måste ju vara pigg tills ikväll när vi har tävlingskurs igen   

Annars så tränar vi på med lydnadsbitarna, stegförflyttningarna är på väg, med hjälp av kloss, planka o speglar. Bara vänster stegen som krånglar, vi har inte fått till tekniken där än, får testa på lite enl Astrids anvisningar. Det är inte Mocca utan jag som har svårt för att styra kroppen rätt o luta mig på rätt sätt, men det är kul att träna för Mocca uppskattar det verkligen. Rutan tränar vi vidare på också, tipsen jag fått verkar funka, nu tittar Mocca bättre efter var rutan är o glädjen i att springa till rutan är tillbaka (läs startskall ibland!!) Hon blev ju lite låg till rutan när hon hade problem att hitta igen den, men det är borta nu.


Framåtsändandet går också framåt (haha vad vitsig jag är!) FF först o sen galopp till tramptarget vid gruppen, testar även att plocka bort target o det funkar. Men gruppen är icke levande än ;-) har bara testat med två människor ytterst, Mocca har ju lite lätt för att vilja springa fram o hälsa o hoppa... Sen går vi Sakta mot riktnpinne med godis på, igår gick hon nästan för sakta, men hon var nog trött efter en intensiv dag. Iofs har jag klickat när hon gått sakta, för hon har ju så lätt för att smygöka takten hela tiden när det blir längre sträckor, fortfarande går jag nära bakom, bara nån meter, för att bättre kunna styra upp o hålla lite koll. Men det känns som vi är på väg åt rätt håll med träningen.


Avslutade kvällen med skotträning på grannklubben Järvsö. Tyvärr har det inte varit någon skotträning i Ljusdal, iaf inte vad jag fått veta om, så det är tur vi kunnat åka till Järvsö o tränat skott. Det har blivit några tillfällen nu och det känns bra inför sista april, är ett j-vla smällande härhemikring, i villaområdet där vi bor, flera dagar håller det på. Skotten har iaf inte alls varit några bekymmer, har tränat både i passivitet, under lek och regelrätt platsliggning med skott.


I måndags hade vi liten träningstävling med träningsgruppen från Järvsö som vi är med i. Platsliggning o FF är alltid obl o sedan får man fritt välja tre moment från bruk el lydnadslydnaden. Valde platssittn, inkalln m st/ligg o hopp/apport åt Mocca. Mycket nyttig träning, klart bra med störning nära med domare, TL o flera skrivare, Mocca skulle bra gärna vilja springa o morsa lite mellan momenten. Hindret hade de ställt tämligen nära, bra att få testa det! Gick väl hyfsat, inkalln fick vi ta om, blev ett missförstånd där, mitt fel som var otydlig i kommandot, andra gången gick det bra, fast jag märkte en anings temposänkning innan ställandet, vet att Mocca kan bättre. Hopp apport gick bra med liten apportbock, måste träna in med större storlek eftersom, Mocca tycker att det kan vara lite besvärligt med ingångarna då, har en tendens att fastna i mitt knäveck...


Nä, nu ska vi nog ta o köra några steg framför spegeln...   

 
ANNONS
 
Ingen bild

Irene & Minna & Jenni

29 april 2010 10:28

Så duktiga ni är och tränar. Ja framåtsändandet kan man hålla på med hur länge som helst. Alltid är det någon del som inte funkar. Men bara att traggla på.

 
Anna & Juni

Anna & Juni

30 april 2010 21:53

Stegförflyttningar är inte lätt åt vänster!!! Du får dela med dig om du kommer på hemligheten... jag har inte förstått hur det ska gå till på bästa sätt än :)

http://www.annaronge.com

 
Fia

Fia

1 maj 2010 00:08

Ni är flitiga ni! Spåret löser sej säkert snabbare denna dipp ;-) Vad har ni fått för bra tips om att hitta/titta efter rutan?

http://www.vickulas.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Wow

Av Eva-Britt - 26 februari 2012 13:33

jag mindes hur man gör för att logga in - rätt användarnamn o rätt lösenord... Iaf en start... återkommer vid senare tillfälle, för planen är att damma av bloggen lite ;-) ...

Av Eva-Britt - 6 april 2011 10:13

Som vanligt länge sen sist... Men som rubriken säger så konstaterar jag att regn är bra - för då försvinner snön snabbare    och det vill vi, för än är det mycket av den vita varan i spårskogen, alldeles för mycket. Så någon regndag ibland kan vi s...

Av Eva-Britt - 1 mars 2011 08:23

Såg att Helén undrade över mitt underställ o tovade vantar. Undrar om jag inte är något av ett "underställs-freak" tror jag har 6-7 st olika faktiskt. I och med det så blir det beslutsvånda ibland hur jag ska klä mig   Men det är bra att kunna varier...

Av Eva-Britt - 23 februari 2011 10:38

Ska vi ta gnället först så det blir avklarat då - JAG VILL HA MINDRE KALLT, SÅ DET SÅ... Känner mig lite less på kylan nu, hela förra veckan var kall, extraknäckte o cyklade med brev 4 dagar o det är inte så upplyftande i 20 gr minus - då gäller det ...

Av Eva-Britt - 12 februari 2011 10:56

Igår inträffade nåt som aldrig hänt mig förr, i jobbet som tidningsbud i 11 år. Det började snöa på torsdag em o sen bara fortsatte det o fortsatte.... På fredag morgon när jag klev upp vid halv tre tittade jag ut o trodde inte mina ögon, bara vitt...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se