Direktlänk till inlägg 7 juli 2009

Famnen full med pinnar -

Av Eva-Britt - 7 juli 2009 07:26

Ja det hade hussen när han kom hem från jobbet häromdagen. Han har hört mig nämna nåt om vittringspinnar o att pinnarna vi hade liggandes hemma var väl grova för Moccas fina mun ;-) ska vara typ 20-20 mm nämnde jag nog också. Nu jobbar han på ett sågverk (iaf några veckor till, sen lägger de ner hela verket) men inga såna småpinnar har de.

Men rätt som det var så löste det sig - en liten kund kom för att köpa mer virke av dem o det visade sig att han kapade/klöv upp virket till stakpinnar som han sålde vidare till södra Sverige sen, men han klagade lite för det var lite virke som han fått som haft för mkt kvist så pinnarna gått av i hanteringen. Ja då högg hussen till o sa att tanten hemma hon är i behov av småpinnar till hundträningen. - Ja men följ med mig o hämta då sa kunden, är bara skräp som står i ett hörn, 22x22 mm pinnar av varierande längd som jag inte kan använda. Så då fick hussen famnen full med sig hem åt Mocca! Ska bara kapas upp i lämpliga längder, så finns det ett lager att ta av sen... ;-)


Spårade gjorde Mocca o Java igår. Skogsspår med liggtid ca 80 min för Mocca, var nog runt 600 m tror jag. När jag kom ut från skogen så hade jag typ 400 m tillbaka efter vägen till bilen. Här ska slutet inte hamna för nära bilen längre ;-) 6 apporter av varierande typ, trä plast metall barnsko plastburk med rökt kalkon, påse med kattmat gömd i mossan. Satte mig på en sten o vilade en stund också, där la jag även metallen o en burk m gotta i. Fast när Mocca spårade var jag lite sur på henne så hon fick inte den gottan, den sparade vi till annat tillfälle. Efter 150 m på spåret, när hon hittat apporten o fått kattmaten, så tyckte hon att det var färdigspårat o drog iväg tokigt mot vägen/bilen. Nähädu sa krångliga matten, kom tillbaka nu o leta upp spåret igen o det gjorde Mocca. Men nästa apport hittade hon som av en händelse, inte vart det nåt riktigt spårat fram till den - alltså inget gotta! Men sen gick det bättre igen, tog spetsvinkel, spårade på släta stenarna där jag kryssat mig fram mellan mossflaken, så spåra kan Mocca, bara hon vill! Kul hade vi vid slutet, busade ordentligt o fick rejält med gotta där. Tror jag ska tänka på att vara snabb att ta av linan/sela av för att riktigt markera att nu är spåret slut framgenom, så det ska bli lättare att skilja åt, när vi ska fortsätta spåra, även efter rejäl godisutdelning.

Efteråt fick Mocca sitta bak i bilen o se när jag o Java drog iväg på ett alldeles eget spår åt Java, hade parkerat bilen så hon skulle se oss gå iväg o sedan se/höra oss när vi tog slutet! Haha man ska retas lite! Och jodå, det vart litet livat bak i bilen, men det fick det bli, det var ju liksom det som var meningen ;-)

Javas spårade som vanligt bra, bara att hänga med bak i linan o linda linan runt näven o hålla emot så det inte går för fort. Hon har verkligen nosen ner i backen gammelhoffen, och inte nåt intresse för "annat" i skogen heller, fattas väl bara när hon suttit o suktat i bilen när Mocca spårade före henne ;-) 


Har lånat hem scannern från klubben också, för att träna ID-kontroll med Mocca. Chipläsaren piper ju till när man använder den, och det ljudet håller jag på att träna in, lika som klickljudet på klickern. Hon har ju tyckt det varit lite läskigt när man farit runt med den där grejen över huvudet på henne o runt kroppen. Men nu går det bättre, man får ju godis när den piper! Tanken är att det ska underlätta hanteringsträningen också, om Mocca är "inpipad" på scannern som de kommer att använda vid certprovet!


 
 
Ingen bild

Irene & Minna & Jenni

7 juli 2009 21:53

Oj så stora "avlöningar" hon får i spåret! Minna får nöja sig med en liten korvbit eller en halv köttbulle! Nåja lönen är inte allt! Tar alltid snabbt av selen vid spårslut, när Minna tagit upp slutet och jag fått den. Brukar kasta iväg slutpinnen. Det tycker Minna är superkul!

 
Fia

Fia

8 juli 2009 01:53

Jag belönar också mycket, kul med variation, tycker Ettra iaf ;-)
Tänk vad ett ormbett kan ställa till med?! Det blir nog bra med tiden, när hon kommer underfund med att det inte händer nåt otrevligt. Och du kan ju läsa henne och få henne att spåra vidare :)

http://www.vickulas.se

 
Helén, Deco & Bruno

Helén, Deco & Bruno

8 juli 2009 11:07

Vad smart att använda klickerscanner :) Det blir nog bra det!

Jag kopplar bort linan om Deco hittar grejer eller extrasmaskigt godis, inte vid varje pinne utan när det är något extra. Då tar vi en rejäl paus. Vid slutet selar jag av direkt och sedan leker vi :)

Deco kan också spåra jättebra på ställen som jag tror ska vara svårt. Och i bland inte... jag begrip´ert inte!

http://decosmatte.bloggagratis.se

 
Jill

Jill

12 juli 2009 07:46

Jag leker med pinnarna och ger han en korv/köttbulle... Men leken är roligast för min hund.
Fint med många vittringspinnar! Måste oxå ha en massa nya :)
Ha en underbar sommar!

http://www.hundarnaojill.wordpress.com

 
Biggan

Biggan

13 juli 2009 22:41

Mina vovvar får först godisbelöning på slutet-sedan avselning- o sedan lek o beröm o klappar. I spåret blir det ibland lek, ibland godis, ibland endast beröm o klappar vid pinnarna.

http://Bumerangs.se

 
Jill

Jill

26 juli 2009 07:30

Ja nog finns det mygg där uppe!!!!! men tur att man kunde gå in när det var som värst!! Men naturen där uppe är ju helt underbar!

http://www.hundarnaojill.wordpress.com

 
Helén o Deco

Helén o Deco

31 juli 2009 20:47

Näää vad trist att du inte kommer på lägret
:( :(

http://decosmatte.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Wow

Av Eva-Britt - 26 februari 2012 13:33

jag mindes hur man gör för att logga in - rätt användarnamn o rätt lösenord... Iaf en start... återkommer vid senare tillfälle, för planen är att damma av bloggen lite ;-) ...

Av Eva-Britt - 6 april 2011 10:13

Som vanligt länge sen sist... Men som rubriken säger så konstaterar jag att regn är bra - för då försvinner snön snabbare    och det vill vi, för än är det mycket av den vita varan i spårskogen, alldeles för mycket. Så någon regndag ibland kan vi s...

Av Eva-Britt - 1 mars 2011 08:23

Såg att Helén undrade över mitt underställ o tovade vantar. Undrar om jag inte är något av ett "underställs-freak" tror jag har 6-7 st olika faktiskt. I och med det så blir det beslutsvånda ibland hur jag ska klä mig   Men det är bra att kunna varier...

Av Eva-Britt - 23 februari 2011 10:38

Ska vi ta gnället först så det blir avklarat då - JAG VILL HA MINDRE KALLT, SÅ DET SÅ... Känner mig lite less på kylan nu, hela förra veckan var kall, extraknäckte o cyklade med brev 4 dagar o det är inte så upplyftande i 20 gr minus - då gäller det ...

Av Eva-Britt - 12 februari 2011 10:56

Igår inträffade nåt som aldrig hänt mig förr, i jobbet som tidningsbud i 11 år. Det började snöa på torsdag em o sen bara fortsatte det o fortsatte.... På fredag morgon när jag klev upp vid halv tre tittade jag ut o trodde inte mina ögon, bara vitt...

Ovido - Quiz & Flashcards