Direktlänk till inlägg 25 mars 2009

Onsdag idag

Av Eva-Britt - 25 mars 2009 15:03

Hittade inte nån bättre rubrik ;-) Dagarna går o går... Tappade lite träningsinspiration när vi fick mera snö åsså i morse hade vi 18 grader kallt! Men nu har vi Sol o takdropp, tvära kast!

Men innan snön kom så hann vi med ett pass med hårt spår, tror det var torsdag förra veckan. På frusen frostbiten asfalt med isfläckar/snöfläckar. Det blev direkt efter en prommis runt Kyrksjön på drygt 4 km så inte Mocca skulle vara alltför piggelin... Första spåret gick husse Leif ut, ganska rakt o ca 40 m med 4 kartongbitar som apporter, de ska ju inte synas alltför mycket. Vi gick på en parkering utanför en bilfirma och vi fick en oväntad störning då ägaren kom o pratade lite med oss o sedan visade det sig att det vi trodde var en salubil som vi "krokat" runt, var hans egen bil, så han korsade spåret både själv o med bilen. Men han var mycket hänsynsfull o gick bredvid så mycket han bara kunde så att säga. Men Mocca jobbade på bra o redde ut det hela, det visade sig att det var svårare där bilen korsat spåret än där mannen gått ;-)  Efter en slurk vatten fick Mocca ta mitt spår - det var svårare, kanske var hon trött nu, liggtiden blev ju längre också samt att på det här spåret hade vi sidvind, hussespåret gick i medvind. För hon tappade/vilade flera gånger, men fram kom vi sakta eftersom o kartongbitarna plockade hon. På det stora hela får man dock vara nöjd tycker jag, första gången på frusen asfalt osv, det är bara att träna vidare.

Kan man inte träna "vanliga" spår får det väl bli på det här viset så länge, med den här kylan på nätterna så ligger nog snön i skogen kvar lääänge...


Lite olika lydnad har vi väl också tränat, kanske inte så mycket som jag tänkt mig. Skulle ta hjälp av hussen när vi tränade kryp vid sidan, i fotpos. för då ser jag ju inte nå bra vad Moccen gör med baken. Så han fick ta klickern o han har fått se på filmsnutt hur splittade bakben osv ska se ut! Ok vi började... hmm kom aldrig något klick o Mocca låg rätt i pos o det lilla jag såg så verkade det funka med splittade bakben? Varför klickar du inte? Nä sa husse jag tycker baken är för hög!! Nä är den sa jag? Det brukar den väl inte vara?? Jaja, vi var lite oense där? Men efter några försök till så fick vi till lite kryp som var klickvärt iaf...  Men husse konstaterade att ska vi träna kryp ihop så slutar det med att matte o husse blir osams, - Du får skaffa dig en spegel!! Ja den idén kanske inte är så dum?

(har testat med en spegel vi har hemma o husse har rätt, splittade bakben ja! men FÖR HÖG tycker också jag när jag kikar i spegel, så nu ska vi nog skaffa större spegel! för det funkar inte att jag vrider o vänder för mkt på mig för att kika på Mocca, då far hon ur pos.. håhå jaja mycket att tänka på)


Till Helen kan jag säga att gamla rutan hade jag tasstarget (musmatta) åt Mocca, men när hon forsade in i rutan så for den all världens väg, låg inte kvar i snön helt enkelt... Så då blev det svårt för Mocca att förstå att det är mitten jag vill hon ska hitta igen... Nu testar vi en "box" istället o hittills funkar det bättre, har plockat bort sidorna på den eftersom, ibland kör vi med bara "framsida" o ibland har jag gömt den helt i snön el ridhusspån o Mocca har hittat mitten i rutan iaf, så vi tränar vidare på det sättet.

Kika på hemsidan www.klickerklok.se och under datum 16 juli 2008. Det är från den sidan jag hämtat Post-It lapparna också... Kul att testa, Mocca svarar snabbt på sånt här o det är ju inget som skadar.. dessutom verkar det som Mocca tycker det är kul att få "tänka själv".


Ja annars så tror jag tyvärr att den förbaskade skendräktigheten är på väg, tuttarna sväller lite o rätt som det är när man är ute o går så tvärnitar Mocca o vill hem! Ska hem antingen till hundburen i bilen, hon ställer sig bakom bilen o vill in, eller så ska hon springa in o lägga sig i buren inne, tokMaja!! 


I lördags var jag o hoffeloppan Java på en mycket trevlig hemvärnsövning. Java stortrivdes o skötte sig bra, tyvärr var vi bara 14 st men vi var desto effektivare! På söndag avstod jag bevakningsträningen med Mocca o var social med familjen istället. Ingen ridhusträning i måndagskväll heller, var på föräldramöte för Tobias. Nu är det klart att de delar klassen i 2, mycket bra, istället för 29 elever så blir det två klasser med 15 i varje, mindre grupp, mer lärartid osv känns bra!


 
ANNONS
 
Fia

Fia

25 mars 2009 21:29

Kul med hårda spår! Nu inspirerade du mej till i morgon :)

http://www.vickulas.se

 
Anna & Juni

Anna & Juni

28 mars 2009 21:47

Jag o Richard brukar också tjafsa när han ska hjälpa till med hundträning. Men vad sjutton! Man måste väl få vara lite hård mot dem;)

http://www.annaronge.com

 
Jill

Jill

29 mars 2009 15:20

Jag frågar inte ens min man.... Osams ja det kan man säga :)

http://hundarnaojill.wordpress.com

 
Biggan

Biggan

31 mars 2009 18:00

träna samma saker ihop. Hmmmm, inte alltid så lätt.

http://biggan.bloggagratis.se

 
Helén o Deco

Helén o Deco

31 mars 2009 18:41

Ha ha Nä, träna ihop går inte här heller...

http://decosmatte.bloggagratis.se

 
Anna & Juni

Anna & Juni

5 april 2009 17:03

Tackar så mkt! Kelpieligan känner sig nöjda med helgen ;)

http://www.annaronge.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Wow

Av Eva-Britt - 26 februari 2012 13:33

jag mindes hur man gör för att logga in - rätt användarnamn o rätt lösenord... Iaf en start... återkommer vid senare tillfälle, för planen är att damma av bloggen lite ;-) ...

Av Eva-Britt - 6 april 2011 10:13

Som vanligt länge sen sist... Men som rubriken säger så konstaterar jag att regn är bra - för då försvinner snön snabbare    och det vill vi, för än är det mycket av den vita varan i spårskogen, alldeles för mycket. Så någon regndag ibland kan vi s...

Av Eva-Britt - 1 mars 2011 08:23

Såg att Helén undrade över mitt underställ o tovade vantar. Undrar om jag inte är något av ett "underställs-freak" tror jag har 6-7 st olika faktiskt. I och med det så blir det beslutsvånda ibland hur jag ska klä mig   Men det är bra att kunna varier...

Av Eva-Britt - 23 februari 2011 10:38

Ska vi ta gnället först så det blir avklarat då - JAG VILL HA MINDRE KALLT, SÅ DET SÅ... Känner mig lite less på kylan nu, hela förra veckan var kall, extraknäckte o cyklade med brev 4 dagar o det är inte så upplyftande i 20 gr minus - då gäller det ...

Av Eva-Britt - 12 februari 2011 10:56

Igår inträffade nåt som aldrig hänt mig förr, i jobbet som tidningsbud i 11 år. Det började snöa på torsdag em o sen bara fortsatte det o fortsatte.... På fredag morgon när jag klev upp vid halv tre tittade jag ut o trodde inte mina ögon, bara vitt...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se