Direktlänk till inlägg 2 mars 2009

4 kommandon, vill inte "vacker tass", rakad gubbe...

Av Eva-Britt - 2 mars 2009 13:17

Lite att förklara känns det som ;-) Börjar med gubben Helen - jo han borde vara skäggig som en del andra men han pallar inte att vara orakad hihi, tycker det kliar o luktar... Läste om din gubbe också, vi får verkligen hålla tummarna att månen trillar ner o att de får behålla jobben, ja så osannolikt känns det härhemma iaf, att jobben blir kvar - hoppas Classe har bättre lycka.


Ang fjärren så har jag fyra kommandon för Mocca har fyra olika rörelser liksom = Sitt, Ligg, Stå och sedan Ner när hon ska lägga sig från stående då hon lägger sig "bakåt", inte som ett vanligt Ligg framåt. Försöker träna in så att hon ska ha baktassarna stilla och jobba med framtassarna, alt allra helst alla 4 tassar stilla i vissa rörelser som i Ner och Stå, men det är svårt att få till att ha tassarna stilla! Men hon skiljer helt klart på Ligg och Ner om jag kör med både rösten och handtecken så det är bara att nöta på och Belöna på rätt ställe o inte när det blir fel - men den förbaskade Klicktummen slinter ibland - inte bra ;-)


Har börjat träna att backa i ff också. Och som vanligt så snappar Mocca snabbt, för snabbt, hon backar i racerfart ibland när hon blir för ivrig, hallå vänta på mig och du ska ju vara i position försöker jag förklara för henne!

Men det är härligt att ha hennes rätta träningsvilja tillbaka efter löpet minsann. Vi har hunnit med lite mer bevakningsträning, ett hårt spår till på plogad parkering, testar lite ny metod för rutan också osv.


Och denna hund som jag bara gillar så mycket - tro det eller ej, vi gick patrullstig själva med fokus på att träna "sakta" fart utan att tokdra, hade klicker med mig o slängde frolic till henne när vi gick i "snigelfart" dvs 100 m på 3 min med halter inlagda. Gick nog en sträcka på ca 200-300 m en dag förra veckan och i går söndag på träningen så Yes, Mocca kom ihåg vad Sakta betydde... Givetvis är det inte färdigtränat ännu, men på ett tillfälle så har hon hajat vad jag vill...Smart hund är hon...


I vissa fall då, kanske jag ska tillägga, eller är hon kanske ännu smartare?!?

Vi tränar hantering o tjejen som plockar med Mocca säger på prov "Vacker tass" när hon tar upp tassen o kikar på den - Ä det kan inte Mocca säger jag, men förresten det kanske man skulle träna in, det kanske skulle underlätta? Och hon svarar ju så bra på klicker sa jag käckt. OK hemma på kvällen skulle "vacker tass" tränas. Fram med massa små korvbitar och klicker. Jag sätter mig på golvet med Mocca - som inte alls vill fatta nåt av övningen. Jag gör det lättare för henne och håller fram handen, tar upp tassen och klickar o ger korv. Uhm gott med korv tycker Mocca. Men "Vacker tass" nä det begriper hon inte alls (eller vill inte begripa?) Hon kör med allt vad hon kommer på istället, Kryp framåt, Kryp bakåt, Sitt, Ligg, Ner, Plats med hakan i backen - Ja allt vad hon kommer på, men vacker tass nänä, det vill sig inte! Knashund! 
ANNONS
 
Ingen bild

Irene & Minna & Jenni

2 mars 2009 20:37

Kul att träningslusten hos Mocca är tillbaka. Vi tränar också på att gå sakta dvs inte springa 200 m framåt i 180 knyck när man släppt henne lös. Det går ganska bra, när hon sedan får lov att springa då går det fort vill jag lova.

 
Anna & Juni

Anna & Juni

3 mars 2009 21:37

Det där med att backa i 180 känner jag igen... Juni har testat det i fjärren också. Plötsligt trodde hon att hon fattat vad matte menade med att man skulle lägga sig bakåt.. hum. Man ska så lång bak som möjligt!? Ok... så la hon sig ner och backade krypandes i 180. Knaskelpie...

Och sprecialord på specialligget från stå till ligg har vi också! Även stå till sittet :)

http://www.annaronge.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Wow

Av Eva-Britt - 26 februari 2012 13:33

jag mindes hur man gör för att logga in - rätt användarnamn o rätt lösenord... Iaf en start... återkommer vid senare tillfälle, för planen är att damma av bloggen lite ;-) ...

Av Eva-Britt - 6 april 2011 10:13

Som vanligt länge sen sist... Men som rubriken säger så konstaterar jag att regn är bra - för då försvinner snön snabbare    och det vill vi, för än är det mycket av den vita varan i spårskogen, alldeles för mycket. Så någon regndag ibland kan vi s...

Av Eva-Britt - 1 mars 2011 08:23

Såg att Helén undrade över mitt underställ o tovade vantar. Undrar om jag inte är något av ett "underställs-freak" tror jag har 6-7 st olika faktiskt. I och med det så blir det beslutsvånda ibland hur jag ska klä mig   Men det är bra att kunna varier...

Av Eva-Britt - 23 februari 2011 10:38

Ska vi ta gnället först så det blir avklarat då - JAG VILL HA MINDRE KALLT, SÅ DET SÅ... Känner mig lite less på kylan nu, hela förra veckan var kall, extraknäckte o cyklade med brev 4 dagar o det är inte så upplyftande i 20 gr minus - då gäller det ...

Av Eva-Britt - 12 februari 2011 10:56

Igår inträffade nåt som aldrig hänt mig förr, i jobbet som tidningsbud i 11 år. Det började snöa på torsdag em o sen bara fortsatte det o fortsatte.... På fredag morgon när jag klev upp vid halv tre tittade jag ut o trodde inte mina ögon, bara vitt...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se