Direktlänk till inlägg 24 januari 2009

Är Mocca en gris?? ;-)

Av Eva-Britt - 24 januari 2009 17:51

Ja det är en fråga jag ställer mig idag...


Idag har jag o Mocca debuterat i lydnadsettan. Jag är glad men inte nöjd ;-) om man får säga så... Vi fick ett första pris men poängen o genomförandet är inte så mycket att skryta med, hmm.  

Vi tävlade i Edsbyn, på en plantskola i ett växthus av något slags plast. Men det var snö på taket så det var ganska skumt inne på sätt och vis. Grusplan att gå på - helt OK, snö som rasade från taket o lite mysko ljud för vi hade busväder med rejäl blåst ute samt "skum" belysning som kastade skuggor - om man nu kan skylla på det, men värmningen funkade bra. Vi var faktiskt dit i onsdagskväll och provgick, så miljön var inte ovan. Så jag tror inte alls att det var det som störde Mocca. Mocca hade fin kontakt o kändes helt OK när vi värmde upp. 

Men sen när vi gick in på plan så var det nåt som blev helt fel, tappade henne totalt på linförigheten o sen var hon "taggad"... tjuvstart, ljud (har jag fått en gris?) Ja det tål att grubblas på hur vi ska träna framledes för att undvika ljud o hur upplägget ska se ut innan vi går in på tävlingsplanen... tips mottages gärna ;-)

Men glad är jag över första priset, blir nog ingen mer lydnadsetta, tror vi satsar på momenten i tvåan o lägre nu istället...  Men tycker nog att det kunde ha gått bättre, haha det är väl som vanligt - hunden går mycket bättre på träning ;-)


Protokollet blev som följer;

Platsliggande - 9, låter (grymtar)

Tandvisning - 10

Linförighet - 7 (sent sitt, snett sitt, släpper något helt om, drar i kopplet)

Läggande - 9, låter, bra läggande

Inkallande - 8 startar på tävlingsledarens kommando

Ställande - 6, föraren saktar av, ändrar pos, snett sitt (Mocca höll på att "gå ur hand" därav mitt insaktande, sen vred hon sig när jag kom tillbaka)

Apportering - 10

Hopp över hinder - 10

Helhetsintryck - 9

Totalt 164 poäng o tredje placering av åtta startande.

Ska fundera mera på varför vi tappade kontakten på linförigheten, jag blir ju nervös kan vara det o att jag går annorlunda mot träningen. Samt att jag o Mocca måste bli mer kommenderade för att undvika tjuvstarter, hon är såå taggad o vill så mycket mellan varven - "kan själv" syndromet kanhända... Men det är bara att träna.

Det jag funderar mest över är ljuden som börjat komma, har dock inte grymtat förr, men visst har vi haft enstaka "startskall" gäller ju att kväva det så fort som möjligt innan det blir en ful ovana hos Mocca.


 
 
Helén o Deco

Helén o Deco

24 januari 2009 23:45

GRATTIS! En till smygare... :) Poängen var väl bra, på rätt sida!

Deco går också skitkonstigt i ff. när vi tävlar, eller tävlingstränar. Luftigt, snett och sitter sakta, eller i bland inte alls :( Det beror nog till viss del på att jag blir nervös och rör mig annorlunda. Sedan är nog funktionärerna lite störande också.
Förutom att utsätta oss för störningar så har vi börjat träna på att det är extra kul att gå ff. när någon står och gapar på oss. Det gäller att hänga med och belöningen kommer snabbare! Dessutom kan man pressa sig själv till att bli lite nervös när någon kommenderar och då får man förhoppningsvis fram det konstiga stegandet också ;)
Vi har inte hunnit med så många pass, men det verkar funka hittills i alla fall.

Har också en liten plan om att gå in på tävlingsplanen som om momentet redan har börjat, dvs ff redan från början... lite mer fokus hoppas vi på :)

Ljud = mög : inga tips :(

http://decosmatte.bloggagratis.se

 
Maria

Maria

25 januari 2009 01:10

GRATTIS!!!

http://www.kennelwalkabout.se

 
Anna & Juni

Anna & Juni

25 januari 2009 10:25

Grattis!!!

Har haft problem med ljud då vi blir kommenderade. Dels har jag tvingat alla i min närhet att kommendera oss i olika situationer. Dels låter jag oftast Juni söka upp mig vid start av fotgåendet vilket gör att hon har mer sug på att träna just ff när vi väl sätter igång. Till skillnad om hon helst vill hälsa på funktionärer och jag ber henne sätta sig fot. Tack vare det försvann allt frustrationsljud.

I träningen varierar jag belöningen med godis/leksak och bara klapp. När vi går in på tävling söker Juni upp mig och så kan jag belöna henne på vägen in genom klappar innan momentet startat. Blir ju inte lika stor skillnad på träning/tävling då.

http://www.annaronge.com

 
Fia

Fia

25 januari 2009 14:51

Grattis! Mina tips har du i mailet :) Och detta med startgottan brukar vara kalasbra :)

http://www.vickulas.se

 
Mona & Kirra

Mona & Kirra

25 januari 2009 22:30

GRATTIS!!

http://kirra.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Irene & Minna & Jenni

25 januari 2009 22:41

Grattis till 1:a pris!

 
Ingen bild

Mona & Kirra

25 januari 2009 22:56

Nu vet jag vad jag ska göra om jag möter en björn i skogen, vilket jag önskar jag aldrig gör.Sjunga, fäkta med armarna och kasta av sig kläder.

 
Jill

Jill

26 januari 2009 05:41

GRATTIS!!

http://hundarnaojill.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Wow

Av Eva-Britt - 26 februari 2012 13:33

jag mindes hur man gör för att logga in - rätt användarnamn o rätt lösenord... Iaf en start... återkommer vid senare tillfälle, för planen är att damma av bloggen lite ;-) ...

Av Eva-Britt - 6 april 2011 10:13

Som vanligt länge sen sist... Men som rubriken säger så konstaterar jag att regn är bra - för då försvinner snön snabbare    och det vill vi, för än är det mycket av den vita varan i spårskogen, alldeles för mycket. Så någon regndag ibland kan vi s...

Av Eva-Britt - 1 mars 2011 08:23

Såg att Helén undrade över mitt underställ o tovade vantar. Undrar om jag inte är något av ett "underställs-freak" tror jag har 6-7 st olika faktiskt. I och med det så blir det beslutsvånda ibland hur jag ska klä mig   Men det är bra att kunna varier...

Av Eva-Britt - 23 februari 2011 10:38

Ska vi ta gnället först så det blir avklarat då - JAG VILL HA MINDRE KALLT, SÅ DET SÅ... Känner mig lite less på kylan nu, hela förra veckan var kall, extraknäckte o cyklade med brev 4 dagar o det är inte så upplyftande i 20 gr minus - då gäller det ...

Av Eva-Britt - 12 februari 2011 10:56

Igår inträffade nåt som aldrig hänt mig förr, i jobbet som tidningsbud i 11 år. Det började snöa på torsdag em o sen bara fortsatte det o fortsatte.... På fredag morgon när jag klev upp vid halv tre tittade jag ut o trodde inte mina ögon, bara vitt...

Ovido - Quiz & Flashcards