Direktlänk till inlägg 12 februari 2008

Dans och bevakning

Av Eva-Britt - 12 februari 2008 11:19

Hade skrivit såå mycket och så skulle jag lägga in en bild och så försvann allt, man måste tydligen spara innan man kan lägga in bilden???

Skit också, vet inte om jag orkar skriva om allt igen :-(


Linedance hela lördagen, mellan kl 13-19 var det Öppet Hus, med inbjudna grannklubbar, riktigt roligt hade vi! Nu har man kommit till det stadiet att man törs upp och prova även om man inte känner sig säker på alla stegen. Är faktiskt en kelpiemänniska som väckt intresset hos mig, Gunilla Korner-Nyberg, Quilpies kennel, hon kom och visade oss på ett årsmöte med hundklubben och på den vägen är det. Har gått kurs några terminer nu, börjar bli några danser som man lärt sig och "borde kunna" hehe. Är väl 90-talet danser var det nån kurskompis som sa ;-) (är det möjligt?)

Vi är ett jättebra gäng på kursen och så har vi världens bästa ledare, Mariana Lindh, ja då förstår ni att vi har hur roligt som helst, många fniss och skratt och roliga kommentarer åt varann!! Bra motion både för kropp och skalle, känns ibland som om hjärnan går för högtryck när man försöker memorera en ny dans på sisådär 64 olika steg och "taggar" och "restart" här och där! Men benen har faktiskt ett "muskelminne" också, ibland när man hör en låt så går benen av sig själv liksom utan att man försöker tänka alltför djupt, konstigt va? ;-)


På söndag var det hundarnas tur att motionera hjärnan. Vi hade bev.träning med "vårat gäng". Är ett tag sen sist vi var med. Java blev så glad när hon såg sina "kompisar" i grönkläderna att det blev en "tassarna på axlarna-slick på hakan" hälsning på Siw.

(haha, nu kom jag på att jag självklart ska spara inlägget eftersom så det inte försvinner mens man skriver också, Fiffigt Elin!)

Vi tränade i vad man kanske kallar "urban miljö" en återvinningsanläggning med containrar, traktorer, plåtar, gamla däck osv. där vinden kan ta sig lite olika vägar. Java skötte sig väl OK tycker jag, med tanke på att det var en tid sen sist. Motivationsövningen där hon skulle hitta Pip bakom ett gäng containrar gick bra, hon skällde ut honom och fick sin korv, trodde nästan hon skulle nypa honom i fingrarna, så bråttom hade hon! (Pip = Per-Inge Persson, en gedigen hundmänniska från Edsbyn). Morgan var vindfigge åt oss, och även här skippade Java kampleken, två tag med leksaken sen - Det räcker, Hit med korven! Med ålderns rätt så går hon rätt på det väsentliga - Belöning med Gotta!


Som grädde på moset för Java, så fick hon en skallövning med Eije också! Lyckan var fullkomlig för hoffeloppan! Tror det var ca 3-4 år sen som Java var förevisningsobjekt för några "högre" militärer om att en bevakningshund kan användas i "frisök" efter "busar". Eije tyckte att hennes skall var lagom respektingivande! Så Eije gömmer sig och jag skickar Java att leta reda på honom och sedan SKÄLLER hon! Eije vet hur han ska spela på Javas känslor och hon spelar gärna med! Och nu fick hon tillfälle att skälla ut Eije igen!

Provar att sätta in en bild på dem, ni ser en hoffe som är "arg" fram och "glad" bak! Det är Pip som fotat dem in action.


Men tyvärr märkte väl både Eije och jag att hennes grova skall ändå från magen, med klang och eftertryck, mattats av - det är väl åldern som tar ut sin rätt kantänka, hon blir 8 år den 2 maj. Och stora hundar åldras väl snabbare än mindre, och hon är väl inte den som sparat på sig heller, men visst hoppar o far hon runt även nu ibland, och kan gå på bakbenen av iver!


Även Mocca fick prova på att leta reda på Pip bland containers och det fixade hon. Hade inte tid att kampa nåt, korven var intressantare... Och så blir hon ju såå glad när hon hittar en glad och snäll människa!

Anna gömde sig och även henne hittade vi, låt vara att det blev ömsom att vinda och lite att spåra, huvudsaken att hon inte hittade henne med ögonen så att säga ;-) Det var första gången som Mocca-bus var med på bev.träningen, tror hon ska få följa fler gånger - nyttigt att börja hitta lite gömda figgar som har belöning!


 
 
Anna & Juni

Anna & Juni

12 februari 2008 19:11

Tackar för gratulationen i bloggen! Har inte sett din blogg förut, är det ok om jag länkar till din sida?

http://www.annaronge.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Wow

Av Eva-Britt - 26 februari 2012 13:33

jag mindes hur man gör för att logga in - rätt användarnamn o rätt lösenord... Iaf en start... återkommer vid senare tillfälle, för planen är att damma av bloggen lite ;-) ...

Av Eva-Britt - 6 april 2011 10:13

Som vanligt länge sen sist... Men som rubriken säger så konstaterar jag att regn är bra - för då försvinner snön snabbare    och det vill vi, för än är det mycket av den vita varan i spårskogen, alldeles för mycket. Så någon regndag ibland kan vi s...

Av Eva-Britt - 1 mars 2011 08:23

Såg att Helén undrade över mitt underställ o tovade vantar. Undrar om jag inte är något av ett "underställs-freak" tror jag har 6-7 st olika faktiskt. I och med det så blir det beslutsvånda ibland hur jag ska klä mig   Men det är bra att kunna varier...

Av Eva-Britt - 23 februari 2011 10:38

Ska vi ta gnället först så det blir avklarat då - JAG VILL HA MINDRE KALLT, SÅ DET SÅ... Känner mig lite less på kylan nu, hela förra veckan var kall, extraknäckte o cyklade med brev 4 dagar o det är inte så upplyftande i 20 gr minus - då gäller det ...

Av Eva-Britt - 12 februari 2011 10:56

Igår inträffade nåt som aldrig hänt mig förr, i jobbet som tidningsbud i 11 år. Det började snöa på torsdag em o sen bara fortsatte det o fortsatte.... På fredag morgon när jag klev upp vid halv tre tittade jag ut o trodde inte mina ögon, bara vitt...

Skapa flashcards